Vera harmadik születésnapja

Az ünnepelt

Az ünnepelt

Az első idei születésnap Veráé volt. Ismét meg kellett küzdeni a “kevésakétkezem” rettenetes érzésével, hiszen ilyenkor elsodornak az események, amiket olyan jó átélni, benne lenni! Negatív oldala a dolognak, hogy pl. a tortáról ill. a gyertyát fújó Veráról nem készült kép:-( A tortának viszont nagy sikere volt a Manók körében.

A hipphopp összedobható almás-fahéjas torta:

Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 citrom héja
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. sütőpor
2 nagyobb alma

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját előbb a cukorral, majd az olvasztott vajjal kikeverem. A fahéjat, a citom héját hozzáadom. A fehérjéből pici sóval habot verek. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd apránként a tojáshabba szitálom és a végén a másik keverékkel összevegyítem. Az almákat meghámozom, vékony szeletekre vágom, majd elfelezem őket. Az almát a tésztába keverem. Egy tortaformát kivajazok és lisztezek, majd az almás kulimászt beleöntöm. 180 fokon megsütöm. Melegben vanília fagyival, hidegben vanília sodóval tálalom.

2 megjegyzés

Mit szólsz?

Engedélyezett XHTML tag-ek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>