MANÓKONYHA szakácskönyv: megjelent!

Manókonyha

Manókonyha, szakácskönyv gyerekeknek

Gyakorlatilag kisebb-nagyobb megszakításokkal, de tavasz óta dolgozom azon, hogy összefésüljem azokat a recepteket (és sok-sok újabbat is), amiket az óvodában vagy a gyerekfőzőiskolákban elkészítettünk a gyerekekkel és amik nagy sikert arattak köreikben. Ahogy a gasztroblogomon (izbolygo.hu) és már itt is már sokszor említettem, fontosnak tartom a gyermekekkel megismertetni a gasztronómia különféle területeteit. Sütünk-főzünk, kertészkedünk, ismerkedünk az alapanyagokkal a Manókonyha foglalkozások keretein belül, ezért is viseli a könyv ezt a nevet. Teszem ezt egyrészt az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kialakítása miatt, hiszen óvodás-kisiskolás korban kell letenni gyermekeinknél a táplálkozás alapjait. Másrészt úgy vélem, a gasztrokultúra a kultúránk része. Be kell engednünk gyermekeinket a konyhába, hadd lássák, tapintsák, ízleljék az ételeket már az elkészülésük kezdeti pillanataitól. Mondják: amilyen nyitott az ember új ízek felé, olyan nyitott a világ dolgai iránt. Figyeljünk hát rájuk! Legyünk értő szüleik, szeressük, tanítsuk, neveljük őket nyitottan, az étkezésükre is odafigyelve! Ennek szellemében íródott a könyv az elmúlt 3 év óvodai tapasztalatait ill. felnőtt és gyermek főzőiskolai tapasztalatait és receptjeit csokorba rendezve.

A könyvben 60 olyan recept található, melyet kicsi és nagyobb gyermekek könnyedén elkészíthetnek. A recepteket magas színvonalú, saját készítésű ételfotók illusztrálják.

A megjelenés dátuma: 2011. december 1.

Kiadó: Sanoma Média Zrt.

Ára: 3300 Ft

Terjesztési pontok: Libri, Alexandra, Líra, Tótágas hálózatában, a polc.hu-n, illetve független terjesztőknél.

Dedikált példányokat a rendeles@manokonyha.hu címen lehet kérni, 20% kedvezménnyel. Az e-mailbe írjátok meg, milyen szöveget kértek a könyvbe.

Itt pedig bele is lapozhattok:

Megjegyzések

  • Még senki sem írt megjegyzést. Legyél te az első!

Mit szólsz?

Engedélyezett XHTML tag-ek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>