Születésnapok

Jó pár (konkrétan 4) születésnappal is adós vagyok, pedig a születésnapokat mindenki nagyon szereti az oviban! Az is, aki az Ünnepelt, azok is akik a “gratuláló tömegek” ill. mi felnőttek is, hiszen ezt a fajta felszabadult örömöt, csak gyermekpofikon látni. Ilyenkor tortázunk, énekelünk, gyertyát fújunk, ajándékozunk. Ahogy azt egy szülinapon kell. Halász Judit dalával kívánok még egyszer BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT minden ünnepelt Erdőlakónak!

Dana születésnapja
Dana karácsony után töltötte a 3. életévét. Mivel imádja a lovacskákat, kirakóval ajándékoztuk meg. És egy mascarpone tortával, aminek a tetején karamellizált répa volt. Recept itt olvasható.

Ágoston születésnapja
Ágoston 4 éves nagyfiú lett januárban. A tortájára pedig egy nagyon vicces gyertya került, mindig újragyulladt. De minden jó, ha a vége jó, neki is sikerült elfújnia a gyertyákat és megkapnia a “nagy kirakót”.

Ádám születésnapja
Ádi is januári szülinapos, ő a 3. életévét töltötte most. A tortája hópehelytorta (http://www.izbolygo.hu/2009/01/06/hopehelytorta-meggyel-es-szederrel/) volt, sok-sok meggyel. Ajándékba pedig egy helyes zokni-hóembert kapott.

Jázmin születésnapja
Jázmin is három éves lett februárban. A pónik igaz barátjaként más nem is nagyon jöhetett szóba nála ajándék gyanánt. A torta fehércsokis-málnás volt, recept alant.

Fehér csokis-málnás torta
Hozzávalók:
7 dkg vaj
20 dkg fehér csoki
2 tojás
18,5 dkg liszt
fél tk sütőpor
10 dkg makadámdió durvára vágva
15 dkg fagyasztott málna

A fehér csokit a vajjal nagyon kis lángon, lassan felolvasztom. Az óvintézkedések azért szükségesek, mert a fehér csoki gyorsan kozmál! A tojást, a lisztet, a makadámdiót összekeverem, majd hozzáadom az időközben vajjal összeolvasztott fehér csokit. A massza felét sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítom. Kirakom a tetejét a fagyasztott málnával. Erre rásimítom a maradék tésztát. A forma alját bebugyolálom alufóliába, nehogy kifolyjon az olvadt vaj. 175 fokon 40 percig sütjük. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Egy megjegyzés

  • Nem is tudom, mintha ezeknek a gyerekeknek boldogság sugározna az arcáról… A képek is nagyon klasszak, a tortákról már nem is beszélek. Üdvözletes, hogy ünnepelni is megtanulnak a manók, a mindennapi “csoda” megőrzése igazi ajándék.

Mit szólsz?

Engedélyezett XHTML tag-ek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>