Miért fontos, hogy mit eszik a gyermekünk otthon és az óvodában?

Sokat gondolkoztam, megosszam-e itt is ezt a videót. Hiszen könnyedén megvonjuk a vállunkat, Amerika messze van, ezek nem a mi problémáink. Pedig az elhízás, különösen a gyermekkori elhízás, már hazai probléma is. Elég csak szétnézi a játszótereken, egyre több túlsúlyos kisgyermekkel találkozhatunk.

Meg kell, hogy értsük: ezért MI SZÜLŐK vagyunk a felelősek! Az étel, amit az asztalra teszünk, a példa, amit mutatunk gyermekeinknek mind-mind szerepet játszik abban, hogy önálló döntési helyzetben kisiskolás-nagyiskolás korban mit fog választani? A zsebpénzén beül egy gyorsétterembe avagy vesz gyümölcsöt a zöldségesben?

Aztán szembe jött ez a videó. Jamie Oliver az USA-ban előadást tart arról, hogy a halálokok között az első 10 mind olyan, ami a helytelen táplálkozásból ered! Érdemes végignézni, magyar feliratozást is lehet választani hozzá. Azt gondolom, hogy JO igen frappánsan “odateszi” az arcunkba a problémát, DE utat is mutat ahhoz, hogy változtassunk.

Első lépésben elég, ha csak mindenki otthon változtat. Friss zöldség, gyümölcs kerül az asztalra a bolti készételek helyett! Változtassunk, mielőtt késő lesz!

Az óvodában is fontosnak tartom, hogy az ételek frissen készüljenek, szezonális alapanyagokat használjunk fel hozzá, mindezt pedig korszerű konyhatechnológiával ötvözzük!

A videó a képre kattintva indul.

Nyári táborok - 2010

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is lesznek táborok a Kerekerdőben! Várunk Mindenkit nagy szeretettel!