Vera harmadik születésnapja

Az ünnepelt

Az ünnepelt

Az első idei születésnap Veráé volt. Ismét meg kellett küzdeni a “kevésakétkezem” rettenetes érzésével, hiszen ilyenkor elsodornak az események, amiket olyan jó átélni, benne lenni! Negatív oldala a dolognak, hogy pl. a tortáról ill. a gyertyát fújó Veráról nem készült kép:-( A tortának viszont nagy sikere volt a Manók körében.

A hipphopp összedobható almás-fahéjas torta:

Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 citrom héja
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. sütőpor
2 nagyobb alma

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját előbb a cukorral, majd az olvasztott vajjal kikeverem. A fahéjat, a citom héját hozzáadom. A fehérjéből pici sóval habot verek. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd apránként a tojáshabba szitálom és a végén a másik keverékkel összevegyítem. Az almákat meghámozom, vékony szeletekre vágom, majd elfelezem őket. Az almát a tésztába keverem. Egy tortaformát kivajazok és lisztezek, majd az almás kulimászt beleöntöm. 180 fokon megsütöm. Melegben vanília fagyival, hidegben vanília sodóval tálalom.

Szüret

A tavalyi évhez hasonlóan idén is tartottunk szüretet az oviban. Sajnos, olyan sok jó és szép kép nem készült, mint tavaly, hiszen idén nem jött külön fotós, de igyekeztem megörökíteni a pillanatokat. Az idén a már hagyományosnak mondható volt a program: tízórai után szőlő szemezés (evés), préselés ill. éneklés és körjátékok (természetesen a szürethez kapcsolódóan). Közben Timi néni felügyelete alatt zajlott a bográcsozás, és a végeredmény, a csirkepaprikás isteni lett! Rétesben sem volt hiány! A túrós-szőlős rétest nem csak enni, hanem készíteni is nagyon szerették, főleg a lányok:-) Legvégén a szokatlanul meleg napon, kimelegedve, kifáradva a ház árnyékában elfogyasztottuk az ebédet, majd egy hatalmas alvásra került sor!
Ízelítőül pár kép: