Nyár, NYár, NYÁR!

A blog talán azt a hatást kelti, hogy megállt az élet a Kerekerdőben, pedig éppen ellenkezőleg!!! Vadasparkban jártunk, az Anyukákat ünnepeltük egy nagyon kedves műsorral, új óvónéni érkezett hozzánk, Kata néni személyében és talán a legfontosabb, hogy az Erdőlakó csemeték a madarakhoz hasonóan zsibongva, csivitelve élték meg a tavaszt és várják a NYARAT!

Nyár, NYár, NYÁR! A gyermekek csillógó szemmel várják, sok szülőnek azonban összeszorul a gyomra, ha a közelgő időszakra gondol. Mivel a nyári szabadság minden szülőn esetében véges, a gyermekek elhelyezése viszont sokaknál gondot jelent, ezért óvodánk egész nyáron nyitva tart!

A június hónap még „szorgalmi időszaknak” számít az óvoda életében. A szorgalmi időszakra jellemző a projekt módszer, azaz minden hétnek van egy témája, amit az óvónénis foglalkozásokon dolgozunk fel.

Július-augusztus hónapban azonban ezen változtatunk, kicsit táborosabbá szeretnénk tenni az óvodai életet! Minden héten más-más tábor lesz! Tervezzük az ének-tábor, kézműves tábor, irodalmi tábor, gasztro tábor, tánc/mozgás tábor stb. megrendezését egy-egy hét időtartamban. Ezekre a programokra (akár napidíj fejében) külsős gyermekeket is várunk. RÉSZLETES PROGRAM HAMAROSAN!

A meleg nyári napokra álljon itt egy fagyirecept:

Hozzávalók:
2 dl tejszín
1,5 dl tej
3 tojás sárgája
7 dkg cukor
fél citrom leve
12,5 dkg Lindt 70%os
3 marék meggy
4 cl rum
1 vaníliarúd kikapart magjai

A vanília rudat felhasítom és a tej és tejszín keverékével felmelegítem. Forrni ne forrjon! Közben a tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg ki nem fehéredik. A meggyet kimagozom és bormixerrel nagyjából leturmixolom. A felhabosított tojásos keverékhez folyamatos keverék közben hozzáadom merőkanálnyi mennyiségben a tejszínes-tejet, majd visszaöntöm a lábasba a keveréket és alacsony hőfokon kevergetve besűrítem. Közben a csokit felolvasztom és a még langyos sodóhoz keverem, majd jeges vízfürdőben kihűtöm. Ha kihűlt citrommal savanyítom, majd beleöntöm a nagyjából leturmixolt meggyet is. A fagyigéppel elkészítem a fagyit, a rumot csak a végén adom hozzá.